Rainbow Tour trekt gayscene in met belangrijke boodschap

1 april Amsterdam / 2 april Rotterdam

Dit weekend trekt de Rainbow Tour door de Nederlandse gayscene om aandacht te vragen voor het belang van een ja-stem tijdens het Oekraïne-referendum op 6 april. Bekende gezichten uit de Nederlandse LHBT-gemeenschap, waaronder journalist Mounir Samuel, Mister Gay World-kandidaat Steven van Akelijen, Diva Mayday en The G-Team leggen bezoekers van Amsterdamse en Rotterdamse gaybars uit waarom hun stem telt voor Oekraïense LHBTI’s.  

Een eerder onderzoek van online community Gay.nl toonde aan dat veel homo’s, lesbiennes, bi’s, transgenders en mensen met een intersekse-conditie behoefte hebben aan meer informatie over het Oekraïne-referendum. De boodschap van Rainbow Tour is duidelijk: voor Nederlandse LHBTI’s is het referendum misschien niet zo’n hot-topic, maar voor hun Oekraïense lotgenoten is het bittere ernst.

Amsterdam

In de hoofdstad gaat de Rainbow Tour op vrijdag 1 april langs bar Prik, Queers, Vivelavie en Exit. Samen met de dj's van The G-Team, voegt journalist Mounir Samuel zich aan het gezelschap. Hij kan de bezoekers haarfijn uitleggen waarom Oekraïense LHBT's zo duidelijk hebben aangegeven dat een voorstem voor hen van belang is.

Rotterdam

Op zaterdag 2 april is het de beurt aan Rotterdam. Daar gaat de Rainbow Tour langs Café KeerWeer, Ferry Grand Café en Strano. Op deze nacht is de dj van dienst Diva MayDay. Ook de Nederlandse Mister Gay World-kandidaat Steven van Akelijen is van de partij.

Rest van het land

Gaybars en -clubs in de rest van het land kunnen ook het belang van een voor-stem overbrengen aan hun bezoekers. Zij ontvangen van Rainbow Tour posters, flyers en bierviltjes, waarmee ze de boodschap van de Oekraïense LHBTI-gemeenschap kunnen helpen verspreiden.

De Rainbow Tour is een initiatief van Stichting Homodingen, bekend van de eerste editie van de Rainbow Awards en de Mister Gay Netherlands-verkiezing.