Filmfestival: Oekraïne, de weg naar de vrijheid

31 maart/1 april

Donderdag 31 maart en vrijdag 1 april vinden in Pathé Tuschinski de Oekraïense filmdagen plaats. In het kader van de ja-campagne worden drie films over Oekraïne getoond en vinden er debatten vanuit historisch perspectief plaats. Een van de getoonde films is Winter on Fire, genomineerd voor een Oscar in de categorie beste documentaire.

Op het festival worden drie sterke, indrukwekkende films vertoond die de bittere weg van de Oekraïners naar een vrij land laten zien. ‘Oekraïne, de weg naar vrijheid’ is een podium voor kennismaking, uitwisseling en vraagstelling over Oekraïense cinema, het land en het associatieverdrag. Naast de films is er een cultureel programma waarin experts uitleggen waarom Oekraïne de weg naar vrijheid heeft gekozen en waarom Nederlandse steun daarbij zo belangrijk is.

Het filmfestival is een initiatief van Brand New Ukraine, een organisatie die de Oekraïense cultuur, taal en tradities promoot en meer informatie over het land biedt. Het programma is gratis te bezoek na aanmelding via brandnewukraine.nl/en/oekraiense-filmdagen.